Få hjälp att strukturera ett professionellt CV

Ett bra och väl formulerat CV kan vara avgörande för din framgång i jobbsökningsprocessen. Ditt CV är ett verktyg som hjälper dig att göra ett starkt första intryck och övertyga arbetsgivaren om att du är den rätta personen för jobbet. Nedan finner du värdefulla tips som du kan ha i åtanke när du skriver ditt CV.

Tydlig struktur

Dela upp ditt CV i tydliga avsnitt som personlig information, syfte/mål, utbildning, arbetslivsfarenheter, färdigheter och eventuella extra kvalifikationer.
I CV:t vill du beskriva dina arbetsuppgifter och bedrifter medan personlig information kan du ta upp i ditt personliga brev.
Din arbetserfarenhet bör vara koncist och i punktform, undvik gärna flödande text då det blir lättare för arbetsgivaren att se vad dina arbetsuppgifter har varit om dem är strukturerade och skrivna i punktform.

Professionell layout

Använd en ren och professionell layout till ditt CV. Håll dig till en lättläst font och använd en strukturerad layout för att göra det enkelt för arbetsgivaren att skumma igenom.
För ytterligare fångat intresse av CV får layouten jättegärna vara tilltalande för ögat, om det är för mycket text och rörigt kan det lätt falla bort endast på de. Ett stilrent och snyggt CV visar att du har lagt tid och energi vid din ansökan.

Betona resultat

För att stärka din profil, inkludera konkreta exempel på resultat och presentationer inom dina tidigare arbetsuppgifter. Arbetsgivare är intresserade av att veta hur du har bidragit till framgång på tidigare arbetsplatser

Färdigheter

Att ha en separat sektion med dina färdigheter gör det lättare för arbetsgivaren att snabbt identifiera vad du kan bidra med. Specificera tekniska och mjuka färdigheter och inkludera relevanta kvalifikationer som systemkunskaper, språkkunskaper och certifieringar.

Utbildning

Dina utbildningar ska listas i omvänd kronologisk ordning för att sätta fokus på din senaste utbildning. Inkludera skolans namn, examen, examensdatum och eventuella akademiska utmärkelser.

Undvik stav-och grammatikfel

Läs igenom ditt CV noggrant för att undvika stav-och grammatikfel. Ett felfritt CV visar på noggrannhet och professionalism.

Anpassa och uppdatera ofta

Ett CV är en levande dokumentation. Uppdatera det regelbundet med nya prestationer och erfarenheter för att hålla det relevant. Anpassa även ditt CV inför varje jobbansökan för att framhäva dina färdigheter och erfarenheter som är mest relevanta för den specifika tjänsten.

Genom att investera tid i att göra ditt CV till en imponerande presentation av dina färdigheter och prestationer, kommer du att öka dina chanser att bli noterad och kallad på intervju.
Lycka till!