Utveckla din LinkedIn-profil för att synas av arbetsgivare

LinkedIn är en av världens största professionella nätverksplattformar med över 1 miljard medlemmar. På LinkedIn finns ett stort antal möjligheter för att utveckla din LinkedIn-profil för att uppmärksammas av arbetsgivare. Här går vi igenom de viktigaste tipsen för att göra din LinkedIn-profil så enkel att hitta som möjligt, så att du inte går miste om potentiella karriärmöjligheter.

Profilbild

Det första intrycket är alltid viktigt, och din profilbild är det första som någon ser när de besöker din LinkedIn-profil. Enligt en av LinkedIns egna undersökningar är det 14 gånger mer sannolikt att din profil blir besökt av andra, om du har en profilbild. Du bör dessutom se till att bilden är professionell och representerar dig på ett positivt sätt, för att attrahera rekryterare och arbetsgivare.

Engagerande sammanfattning

Din sammanfattning är ett utrymme där du kan berätta om dig själv, din erfarenhet och dina ambitioner. Var tydlig och konkret i din beskrivning samtidigt som du betonar vad som gör dig unik. Tänk på att använda nyckelord och fraser som är relevanta för ditt yrkesområde, då det är genom dessa rekryterare kan hitta din profil.

Erfarenhet och utbildning

Det är viktigt att du håller din LinkedIn-profil uppdaterad för att visa din nuvarande erfarenhet och dina färdigheter. Var specifik och visa tydligt vilka ansvarsområden du haft och vilka prestationer du uppnått.

På olika företag kan en och samma titel innefatta olika arbetsuppgifter och ansvarsområden. En beskrivande titel, och även en sammanfattning kring rollen och dina arbetsuppgifter, är därmed viktig. Ju mer du beskriver, desto mer sökbar blir du då rekryterare kan söka efter specifika sökord i din profil.

Kompetenser

Till varje roll kan du dessutom addera kompetenser, för att visa inom vilka områden du har kunskap och färdigheter. Även dessa kan användas som sökord för rekryterare. Se därför till att fylla ut denna lista med all den information som är relevant för ditt yrke samt framtida möjligheter.

System/ Program

Detta är en kompetens som många glömmer bort att addera i sin LinkedIn-profil. I dagens digitala arbetsmiljö är det viktigt att ha kunskap om olika system och verktyg som används inom ditt yrkesområde. Att inkludera dina systemkunskaper i din LinkedIn-profil kan ge dig konkurrensfördelar och locka arbetsgivare som söker personer med relevant systemkunskap.

Avslutningsvis

Då LinkedIn är ett av de främsta verktygen för rekryterare kommer en uppdaterad och utförlig LinkedIn-profil vara av stor betydelse för dina möjligheter att bli upptäckt. LinkedIn är i stora drag ditt offentliga CV. Ta dig tid att investera i din LinkedIn-profil och se hur det kan påverka din karriär positivt!